20100112 ultrasound


här har ni första bilderna på vår snygga krabat. h*n är så stor nu så det gick inte riktigt att få någon helkroppsbild, haha. i vanliga fall gör man det första ultraljudet kring vecka 18-20, nu är bebis c:a 28 veckor. bebisens vikt är strax över ett mjölkpakets, 1,2 kilo.
vi fick se njurarna, benen, armarna, fötterna, händerna, den runda gosmagen, magsäcken, hjärtat, de blundande ögonen framifrån, näsan och såklart pussmunnen! bebis låg med armarna ovanför/bakom huvudet och posade för oss. h*n roade sig även med att svälja fostervatten och kissa live för oss. det var en himla show. världens bästa show! trodde jag skulle börja gråta men var alldeles för fokuserad på vad jag såg för att tänka efter.. liksom, vadå? är det där i min mage? haha.. känns fortfarande overkligt och det kommer det nog alltid göra.

som grädde på moset kommer vi få göra ännu ett ultraljud om tre veckor :) för att se hur bebis växer så det blir lättare att sätta ett mer exakt datum för beräknad födelse. men i början av april verkar det i alla fall som det blir. kanske några dagar längre eller kortare. är ju svårt att veta om det är en onormalt stor eller liten bebis.

bubblan det ser ut som h*n blåser är en skymt av navelsträngen.

bästa dagen på länge och jag är helt slut! har tydligen big time järnbrist, också. så nu ska jag släpa mig iväg till apoteket och köpa järn. sen blir det storstädning, om jag orkar.

later aligators!

5 comments:

Minou sa...

BÄBIS! SÖT <3

svar: vadå min johan? neee han har aldrig haft en sån häär. han hade en med halv-touch och pekpinne innan iphonen.
detta är en sprillans hihi

Devinia Euvel sa...

Oh, vilka bra bilder. Ibland när man kollar på andras ultraljuds bilder kan man knappt se vad som är vad. :P

såffi sa...

näje alltså jag minns inte exakt men den han hade innan iphonen var en som var halvt touch halvt inte,, han bytte till iphonen för han ångrade sig när han skaffade den andra och iphonen har han haft i mer än ett år tror jag, han hade då den när jag fyllde år :) hihi

emma sa...

åh göllig :* man blir ju nästan avis (;

Emma sa...

iiiiiiiiiiiiiihh