20100127 mammapappabarn

VI ÖVERLEVDE föräldragruppen. haha. det var inte så tokigt, faktiskt. kändes helt okej. papporna och mammorna delades in i två grupper en stund. vilket jag tycker var bra. speciellt för papporna. allt är ju så himla mammafixerat (konstigt nog ;). vi råkar ju bara vara dom som har bebbarna i magarna. papporna kommer ju vara lika mycket pappor som vi kommer vara mammor.

fick se en film "vakna till livet" som var rätt gullig men jag störde mig på att den var från 90-talet. lite väl old school, kanske. och självklart visades denna på VHS.

en sak till som jag tycker är rätt störd, är att de flesta böcker och filmer verkar vara gjorda för "äldre mammor". alla bilder är på "äldre" mammor och allt känns liksom så.. äldre-mammor-igt. det står en massa om krämpor och att man t.ex i den vecka jag är i nu kanske bör sluta gå i trappor och göra asymmetriska rörelser. precis som att det blir något sorts handikapp. självklart kan man ha problem även fast man är "yngre" men det verkar som att dom förutsätter att man ska ha det ont, tungt och jävligt. de flesta jag pratade med nu ikväll verkade ha det jättebra "kan gärna gå så här flera månader till." och alla befinner sig i slutet av graviditeten. nu säger jag inte att jag tror att de sista veckorna kommer vara en dans på rosor, men.

sen så är det såklart irriterande att mammor i allmänhet delas upp i "mammor" och "yngre mammor". skönt att jag verkar ha sluppit det hittills. kanske får jag bara vara "mamma".
så jävla glad över att jag inte är 18 eller yngre. det måste vara tufft.

nu ska jag sätta mig i soffan och plugga lite sälj.. imorgon är det jobb 9-17 och sedan får jag ÄNTLIGEN träffa samsonkissemissen och hans nya polare!

0 comments: